Բլոգ

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ե՞րբ պետք է ուտել աղի բլիթ

H. A.

09.02.2017

Ավանդույթի համաձայն, Սուրբ Սարգսի տոնի նախօրեին (այս տարի փետրվարի 10-ին) չամուսնացած աղջիկներն ու տղաները աղի բլիթ են ուտում

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Պահք

H. A.

09.02.2017

Մեծ կամ Քառասնորդական պահքը, որը տևում է Բուն Բարեկենդանից մինչև Ս. Հարության (Զատիկ) տոնի նախօրեն: Այս տարի կսկսվի փետրվարի 27-ից և կտևի մինչև Ապրիլի 16-ը, ներառելով նաև Ավագ Շաբաթը:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրբ Վալենտին, թե՞ Սուրբ Սարգիս

H. A.

09.02.2017

    Ախարհի շատ երկրներում փետրվարի 14-ին տոնում են սիրահարների հովանավոր Սուրբ Վալենտինի օրը: Այդ օրը բոլորը շնորհավորում են միմյանց, սեր խոստովանում, նվիրում են միմյանց խորհրդանշական նվերներ ու բացիկներ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Տյառնընդառաջը

H. A.

09.02.2017

Հայաստանյաց Առաքելական Սուրբ Եկեղեցին Տյառնընդառաջը կամ 40-օրական Հիսուսի ընծայումը տաճարին տոնում է Աստվածահայտնությունից` հունվարի 6-ից 40 օր հետո` անվանելով Տյառնընդառաջ, որ նշանակում է «ելնել Տիրոջն ընդառաջ»:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրբ Սարգսի տոն

H. A.

09.02.2017

Ս. Սարգիս զորավարի տոնը հռչակվել է Երիտասարդների օրհնության օր: Տոնը շարժական է և այս տարի (2017) նշվում է Փետրվարի 11-ին:
Սբ. Սարգիս զորավարն ամենասիրված սրբերից է: Նա երիտասարդների արագահաս բարեկամն է, ով օգնում է սիրահարված երիտասարդներին հասնել իրենց սիրուն:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Խաշի ավանդույթները

H. A.

08.02.2017

Բոլորիս քաջ ծանոթ Խաշն ունի իր ավանդույթներն ու յուրահատուկ պատմությունը: Հայերը խաշ օգտագործում են դեռ հեթանոսության ժամանակներից: Հիմնականում պահպանվել է պատրաստման եղանակը և արարողակարգը, սակայն կրել է նաև որոշ փոփոխություններ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրճի պատրաստման եղանակները տարբեր երկրներում

H. A.

07.02.2017

Սուրճը շատերի համար օրվա անբաժանելի մասն է կազմում: Սուրճն ունի հանգստացնող, թարմացնող հատկություն: Շատերը իրենց օրը սկսում են հենց մի բաժակ սուրճից, որն ըմպելու ընթացքում պլանավորում են իրենց օրվա գօրծերը, տրամադրվում օրվա սպասվելիք անց ու դարձին և անցնում աշխատանքի: Շատերի համար էլ առավոտյան սուրճը ընկերական առաջին հանդիպումն է: Այն խմում են աշխատավայրում, երբ բոլոր աշխատակիցներն արդեն եկել են, քննարկում են անցաց օրն ու խոսում սպասվելի իրադարձություններից: Սուրճը օգնում է օրը սկսել ուրախ և հագեցած:
Երևի թե չեք զարմանա, եթե իմանաք, որ տարբեր երկրներում սուրճը պատրաստում են յուրահատուկ ձևով: Ներկայացնենք մի քանի տարբերակ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

10 Առողջ ընդմիջման տարբերակ

H. A.

01.02.2017

Հաճախ, զբաղված լինելով աշխատավայրում, մենք չենք հասցնում ընդմիջում անել, կամ լավագույն դեպքում, ընդմիջումն անում ենք շատ արագ, ուտելով ինչ-որ բան:
Ներկայացնում ենք 10 օգտագար սնունդ, որոնք նաև լավ ընդմիջում են զբաղված ժամանակ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ինչպե՞ս ընտրել հարսանեկան ճիշտ կոստյում

H. A.

01.02.2017

Հարսի զգեստին մեծ նշանակոթյուն և ուշադրություն են դարձնում: Նույնիսկ հարսանիքից ամիսներ առաջ սկսվում է հարսանեկան զգեստի ընտրությունը, իսկ փեսայի կոստյումը հիմնականում կարվում կամ գնում են վերջին օրերին: Սա, իհարկե նաև կանանց և տղամարդկանց բնավորության տարբերույուններից է լինում: Սակայն ճիշտ և լավ կոստյում ընտրելն այդքան էլ հեշտ չէ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Հայկական Հարսանեկան Ավանդույթներ (Մաս2)

H. A.

01.02.2017

Նախկինում ներկայացրել ենք արդեն հայկական հարսանիքների ավանդույթներից որոնց մի մասն մինչ օրս պահպանվել են:
  Կներկայացնենք այդ ավանդույթների շարունակությունը, որոնք հիմնականում կապ ունեն հարսի տան ավանդույթների հետ:

Բաժանորդագրվե՛ք մեր նորություններին