H. A.
01.02.2017
Դժվար է ասել, թե որտեղից են սկիզբ առնում հայկական հարսանեկան ավադույթները: Ազգի մշակութային բոլոր բաղադիրիչների նման, հարսանեկան ավանդույթներն էլ ժամանակի ընթացքում կրել են բազմաթիվ փոփոխություններ: Հիմնականում համարվում է, որ ավանդույները սկիզբ են առնում դեռ ուրարտուական ժամանակներից:
H. A.
01.02.2017
Թեյն ունի յուրահատուկ նշանակություն մարդու օրգանիզմի համար՝ այն կարող է բուժել և հանգստացնել ամբողջ օրգանիզմը: Եթե թեյը խմում եք միայնակ, այն հանգստացնում է, թարմացնում միտքը և օգնում մոռանալ մանր խնդիրների մասին, եթե ընկերական շրջապատում եք թեյ խմում, այս դեպքում ստեղծվում է ավելի ուրախ և ընկերական հանդիպում:
H. A.
01.02.2017
Ամեն երկրում մարդիկ յուրովի են նշում իրենց ծննդյան օրը: Ամեն տեղ էլ սիրում են նշել այդ օրն ուրախ, ստանալ բազում շնորհավորանքներ և նվերներ: Կներկայացնենք մի քանի սովորույթ, որոնք մեզ համար, գուցե, տարօրինակ են, սակայն ավանդույթ են համարվում տվյալ երկրում:
H. A.
01.02.2017
Մի փոքրիկ պատմություն շատ հայտնի երգ ՝«Happy Birthday to You»-ի մասին, որն այսօր դարձել է ծնունդների անբաժան մասնիկը:
H. A.
01.02.2017
Թաբուլեն արևելյան աղցան է, որի հիմնական բաղադրամասերն են կազմում բլղուրն ու մանր կտրտած մաղադանոսը։ Քանի որ, այս կերակրատեսակն ունի մի քանի հայրենիք, կան պատրաստման բազմաթիվ օրինակներ և բաղադրատոմսեր: Ներկայացնեմ պատրաստան եղանակներից մեկը, որից օգտվում ենք նաև մենք:
H. A.
01.02.2017
Ներկայումս մարդիկ գնում են ռեստորան ոչ միայն տոնական օրերին, այլ նաև ուղակի միմյանց հետ ճաշելու և հաճելի ժամանակ անցկացնելու համար:
Ներկայացնենք մի քանի պարզ կանոն, որոնք կօգնեն Ձեզ ավելի վստահ լինել ցանկացած իրավիճակում:
H. A.
01.02.2017
Ըստ ավանդույթի, Երբ Գրիգոր Լուսավորիչը, Խոր վիրապից դուրս գալով, գալիս է Վաղարշապատ, նա վաթսուն օր շարունակ քարոզ է կարդում տեղի հեթանոս հայերի համար: Աղքատներին ճաշ տալու համար նա հրամայում է գյուղացիներին շատ յուղ ու ոչխար բերել։ Երբ բերում են յուղն ու ոչխարը, Լուսավորիչը մորթել է տալիս ոչխարները. մեծ-մեծ կաթսաներ են դնում կրակների վրա, միսը լցնում մեջը և կորկոտն (ձավարը) էլ վրան։ Այնուհետև նա հրամայում է հաստաբազուկ կտրիճներին՝ խառնել կաթսայում եղած միսը, ասելով՝ հարեք զսա։ Այդտեղից էլ կերակուրի անունը մնում է հարիսա։